22 oktober 2022

AA & HUNZE eveneMENT 2016

Zondag 22 oktober 2016 werd de eerste rit van Stichting AA & HUNZE evenement gereden. De eerste deelnemers startten in de loop van de ochtend vanaf manege DE Barrage in Annen.

Hier vandaan ging de rit naar Gasteren waarvoor mens en dier de lunch klaar stond.

Na een mooie rit kwam men aan bij “de Berenkuil”, waar een pittige Paarden Quiz, onder het genot van een hapje en drankje, voor heel wat denkwerk zorgde.

De winnaar van de quiz (Cees de Vries) kon een mooie paardendeken, beschikbaar gesteld door Ruiterhuis Bosgra te Hardegarijp, in ontvangst nemen.

Terug bij de manege kon er genoten worden van 2 clinics.

De eerste werd verzorgd door Roos Stoop, Dierenarts en Natuurgeneeskundige, gespecialiseerd in gebitsproblemen. Heel gedreven en duidelijk gaf zij uitleg aan de menners en belangstellenden.

Hierna volgde de clinic van Marieke van Tol, fysiotherapeute voor dieren, voornamelijk paarden. Zij onderzocht een paard en gaf haar bevindingen hierover. Dit zorgde voor een interessante interactie bij het publiek!

Tijdens deze dag zijn door fotoclub Spijkerboor op verschillende plaatsen op de route mooie foto’s gemaakt. Deze zijn hier terug te vinden:     http://Foto’s 2016